Overlijden

Het verlies van je naaste zet je leven op z’n kop. Dood. Nooit meer samen. Je vraagt je af hoe het kan. Je bent tot in het diepste van je zijn geraakt. Je leven is aangetast. De liefde en vriendschap die je voelt, kan je niet meer kwijt. Daarnaast word je geconfronteerd met je eigen sterfelijkheid en ook dat roept vragen op. Alles raakt je. Meer dan je in woorden kunt uitdrukken.


Uit balans

Je voelt je uit balans. Je hebt levensvragen en misschien lichamelijke of psychische klachten. Je raakt de grip kwijt. Je slaapt slechter, zit slecht in je vel, piekert, bent moe en gestrest. De mate waarin je uit balans raakt, is afhankelijk van veel factoren. Allereerst van je relatie met de overledene. Zijn er open eindjes? De manier van overlijden, de leeftijd, de aantasting van je wereldbeeld en je rechtvaardigheidsgevoel spelen ook een belangrijke rol. Maar ook eerdere ervaringen en hoe jij hebt geleerd met rouw om te gaan. De dood is complex en heeft ontzettend veel consequenties. Eén ding weet je zeker; de situatie zoals die was, komt niet meer terug én hoe de situatie wordt, is mistig.

Hoe blijf je overeind en hoe leef je verder na het verlies van een partner, een kind of een andere dierbare? Inn-Zicht helpt je om de balans weer terug te vinden. Wil je een Inn-Zicht-sessie of vrijblijvend kennismaken? Neem contact op!


Dood van je kind

Het overlijden van je kind tast je tot in je diepste essentie aan. Je bent een stuk van jezelf kwijt geraakt. Je bent in je bestaansrecht aangetast. Je wilt maar één ding: naar je kind. In de eerste periode ontdek je elke dag iets nieuws wat ingrijpend is veranderd. Iets wat je óók bent kwijtgeraakt. Dromen vallen in duigen. Verwachtingen die je had, lossen langzaam op. Beslissingen die je ooit hebt genomen toen er nog toekomstperspectief was, verdwijnen langzaam in een soort mist van onzekerheden. Niets is nog hetzelfde. Alles verandert.

Grip op jouw leven

Wat is voor jou de moeite waard om door te gaan? Hoe krijg jij weer grip op je leven? Hoe laat jij je liefde zien voor je naaste door de dood heen? Hoe blijf je in verbinding met familie en vrienden?
Als rouwcoach én ervaringsdeskundige, helpt Katja je graag om weer te leven en door te kunnen gaan na het verlies van je naaste.

Lees meer over Katja, of maak gelijk een afspraak om te bekijken wat Inn-Zicht voor jou kan betekenen.