Mijn naam is Katja van Berkel en ik ben coach, rouwcoach, trainer, procesbegeleider, ervaringsdeskundige én oprichter van Inn-Zicht. Samen met mijn man Marcel woon ik in Zoetermeer en heb ik één zoon mogen krijgen; onze trots Marvin.

Al mijn hele leven inspireren mensen mij. Ik vind het heerlijk om het beste uit mensen te halen en hen te begeleiden naar een volgende stap. Als vrijwilliger doe ik dat van jongs af aan door mensen met een verstandelijke beperking te begeleiden in het leren zwemmen.
Jarenlang werkte ik als technisch bedrijfskundige ingenieur in diverse managementfuncties in de techniek. De rode draad tijdens mijn loopbaan zijn altijd veranderingen geweest. De bepalende factor van succesfactor bij veranderingen is de mens, het maakt weinig uit of die veranderingen nu procesmatig, organisatorisch of (veiligheids-)technisch van aard zijn. De mensen zijn essentieel.

Mijn leven verliep fijn en mooi; alles ging goed. Totdat onze zoon Marvin op 21-jarige leeftijd van het ene op het andere moment overleed. En een half jaar later mijn moeder, aan kanker. Met hulp, vallen en opstaan, veel liefde, en het bouwen van nieuwe tradities, kwam ik langzaam weer op krachten.

Een jaar na Marvins overlijden dacht ik na over levensvragen als wat wil ik eigenlijk met de rest van mijn leven? Wat geeft mij de kracht en energie om weer verder te gaan? Het antwoord was simpel, terug naar wat ik van jongs af aan graag doe: mensen begeleiden naar een volgende stap, zodat ze weer verder kunnen. Ik volgde diverse aanvullende opleidingen waaronder coaching opleidingen, verlieskunde, bedrijfsmaatschappelijk werk, en startte mijn eigen praktijk: Inn-Zicht.
Al snel werden paralellen zichtbaar tussen rouw en verandering in organisaties. Uiteindelijk moet in beide situaties vorm gegeven worden aan de verandering en in beide gevallen spelen dezelfde processen. Hierbij spelen leiderschap, cultuur en veerkracht een grote rol. Mijn werkveld breide zich uit met organisaties, waar ik mijn oude kennis en mijn nieuwe kennis optimaal kan inzetten.

Met Inn-Zicht begeleid ik jou om weer grip te krijgen op jezelf, je leven, je werk, team of organisatie. Vervolgens daag ik je uit om het beste uit jezelf, je team en het bedrijf te halen. Met rouwbegeleiding help ik je om weer inzicht in jezelf en uitzicht op toekomstperspectief te krijgen na een verlies. Zodat je weer kunt genieten van het leven. Met jarenlange managementervaring kan ik me goed inleven in verschillende belangen en perspectieven. Door de combinatie van mijn specialisme rouw en verlies met mijn bedrijfskundige achtergrond, kom ik snel tot de kern en de daadwerkelijke pijn. Bovendien kan ik goed structuur aanbrengen in complexe problematiek. Dit maakt mij als coach en trainer scherp en onderscheidend. Ik sta voor een eerlijke, oplossingsgerichte no-nonsense aanpak. Maar bovenal werk ik vanuit mijn liefde voor mensen. Met plezier help ik je ‘Inn-Zicht’ te krijgen in hoe je weer in je kracht komt. Ik ben benieuwd naar jouw verhaal en ontmoet je graag!

Meer weten?
Op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen?